Laatste nieuws:

 • De Vlaamse kloostertafel

  De Vlaamse kloostertafel

  Door Nick Toma, 17-06-2016 15:46:33

  Een apart stuk in onze winkel en zeker de moeite waard om nu te laten zien. Deze kloostertafel stamt uit 1775-1800. Wat mooi en bijzonder is zijn de gestoken eikenhouten poten met daarop een afbeelding van een heilige. De vier verschillende beelden zijn gepolychromeerd. Polychromeren is een term die in de kunst wordt gebruikt om schilderingen in veel kleuren aan te geven, in het bijzonder van beelden. De afmeting van de tafel is 119 cm lang, 58 cm hoog en 58 cm breed. De prijs is € 875,-

  Bewerkt op: 17-06-2016 15:50:19

 • Delfts Blauw is weer "hot".

  Delfts Blauw is weer "hot".

  Door Suzanne Toma, 02-09-2014 12:24:24

  Delfts Blauw is weer "hot". De populariteit van Delfts Blauw is de laatste jaren toegenomen. De fabriek, "De Royal Delft Experience", annex museum zag de winst stijgen omdat er steeds meer mensen de weg weten te vinden naar het museum. Ook in andere musea is het Delfts Blauw te bewonderen, bijvoorbeeld in het Gemeentehuis van Den Haag waar een vaste presentatie in beeld wordt gebracht en in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De populariteit van Delfts Blauw is ook te danken aan kookzenders waar gebruiksvoorwerpen getoond worden. (bron: de Limburger, 30 augustus 2014) Een andere oorzaak voor de groeiende populariteit is te danken aan Nederlandse designers zoals Marcel Wanders en Hella Jongerius. Zij hebben zich laten inspireren door Delfts Blauw in eigentijdse versies waarbij het bloemmotief kenmerkend is. Als je erop let kom je objecten vaak in een ander jasje weer tegen. Zo liep ik laatst een kunstroute en daar kwam ik een levensgroot beeld van Jesus tegen. Zijn gewaad was beschilderd met eigentijdse religieuze motieven in blauw.

  Wij hebben een mooie collectie Delfts Blauw.
  Kijk voor meer informatie, onder de rubriek "antiek", "klein antiek" en klik op "porcelein".

  Bewerkt op: 24-10-2014 14:48:26

 • Lorgnet

  Lorgnet

  Door Suzanne Toma, 05-11-2013 11:00:27

  Lorgnet
  Ik beschrijf een bijzonder leuke bril, de zgn. Lorgnet, een bril met aan een zijde een stokje.
  Deze werd van oudsher gebruikt door rijke dames en het kreeg de status van een sieraad. Nu kan het gebruikt worden als vergrootglas en het is een dankbaar hulpmiddel om bijvoorbeeld de kleine letters op een verpakking te lezen.
  De eerste springlorgnet dateert uit 1830. De lorgnet was populair tijdens de Belle Epoque (1900 – 1910) en er zijn ook fraai exemplaren ontworpen in de Art-Nouveau en Art-deco stijl.
  Ons model is een springlorgnet met in het handvat een knopje. Met een druk op de knopje springt het ene glas naast he